tirsdag den 30. november 2010

Er du glad på dit arbejde?

Alexander Kjærulf mener ikke at vi er det lykkeligste land i verden, men vi er de mest tilfredse mennesker i verden. Mennesket bruger i gennemsnit mest tid på at arbejde, udover at sove. Nummer tre på listen er tv-sening. Så man skal have arbejdsglæde. Alex fortæller om arbejdsglæde, og hvordan det er fremmende for både karrieren og virksomhedens succes under overskriften: Happiness at Work.

Ordet ”Arbejdsglæde” findes kun i det skandinaviske sprog. Ingen andre steder på planeten. Karoshi er til gengæld japansk og er ordet for at arbejde sig ihjel. Arbejdsglæde er ikke job-tilfredshed som i job-satisfaction, som findes på mange sprog. Arbejdsglæde er at skabe resultater og venskab. Det er det, der gør os mest glade på arbejdet. Så det skal man altid fokusere på, når man søger job. PetButler har fjernet 58 millioner hundelorte og har masser af arbejdsglæde. Fordi de er de bedste og er gode kolleger.

Det der betyder mest for glæden er at leve i et godt ægteskab. Det får i gennemsnit mænd til at leve 6 år længere (kvinder 2 år). Derefter er det venner, der giver os glæde. Og den tredje ting, der gør os glade er arbejdsglæde. Og er man glad, performer man bedre. Den går ikke den anden vej rundt. Man kan ikke blive glad af at få succes. Man kan ikke knokle hele livet i jagten på succes, for derefter at blive lykkelig. Det er den anden vej rundt. Man skal være lykkelig. Så får man succes. Man skal ikke være tilfreds. Man skal være lykkelig.

Slutteligt laver vi en øvelse, hvor vi alle omfavner hinanden og siger godmorgen. Det gør vi også altid på We Love People.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar