tirsdag den 30. november 2010

Let me take you to a place, I know you really like: It’s the Good Life

Temaet i dag er Good Life, men Søren Ventegodt er ikke inviteret i dag, da hans tanker og virke i øvrigt jo for længst er blevet lagt i graven af the Establishment. Men husk nu, at han blev pure frifundet for alle anklager. Så nok engang: Lad os prøve at fokusere på The Good Life i stedet for at slå ihjel og sparke folkeslag, der ligger ned.

Good Life er det modsatte af Rødgrød med Fløde, Lyshårede singlemoms på jagt efter et one-night-stand og Muhammedkrise. Dette er kulturradikalt og mindbending møde med anti-tesen til at Danmark er en religion og at det aldrig bliver bedre og at vi skal bare holde sammen på det vi har, så skal alting nok gå. Men man skal bevæge sig, for at bliver hvor man er, og derfor skal vi lytte og lære.

Emilia Van Hauen er den første 18-minutters taler på podiet. Hen stiller sprøgsmålet: Hvorfor er et Happy Life ikke det samme som et Perfekt Life. Hvorfor anser vi os selv som verdens mest lykkelige folk, og kan vi bruge dette til noget. Vi starter med at rejse os op og ”lægge arm” med personen ved siden af. Det gælder om at få sin arm ned så mange gange som muligt, og hemmeligheden er naturligvis ikke at hive i sin egen arm, men at skiftes til at få ens arm ned, så får man mange flere wins. Når vi får en fælles vision kan vi nå et højere mål og det er også meget mere sjovt end at kæmpe for sig selv. Det er måden at bringe menneskeheden fremad. Og det er dét, der er vores kerneværdi i Danmark. Vores kerneværdi er at vi stoler på hinanden (!). Det Perfekte Live er ikke det gode liv.

Det perfekte liv er at stole på hinanden, at have passion og at elske hinanden. Men vi lærer at det perfekte liv er det dynamiske liv. Vi skal blive bedre til at omfavne forskellighed. De danske værdier er Lighed, Samfund og Fritænkning, siger Emilia Van Hauen. Vi bruger mere tid på at skabe end på at kontrollere. På den modsatte side af værdier finder vi f.eks. den sorte side af Lighed, som er Janteloven: Du skal ikke tro, du er noget. Den mørke side af Samfundet er at vi er alt for homogene, at vi ikke har plads til andre end os selv. Men vi har brug for modsætninger til at gøde et stærkt samfund. En tredje mørke side er bagsiden af vores firsind, som gør os indifferente, hvilket betyder at ingen skal fortælle os, hvad vi skal gøre eller ikke gøre. Vi bliver ligeglade med alle andre end os selv. Det gør os samtidig bange for at blande os i andres liv for vi har lært, at vi ikke må blive fortalt, hvad vi skal gøre, hvorved vi naturligvis heller ikke kan fortælle folk, hvad de skal gøre.

Det er blevet cool igen at være social. Det er blevet cool at være uafhængig. Emilia Van Hauen fortæller om fire mennesketyper, som styrer Danmark i dag:

EGOPARTY – Om at gøre det allerbedst, som hende verdens bedste tennisstjerne. Men det er være lidt gammeldags.

GURUISM – personificeret ved Christian Stadihl

…Og de to nye, moderne værdier, som kommer til at overtage:

ADULTCOOL – Vi søger at omfavne ansvar. Både fra de unges vildskab men også fra vores erfaring.

CO-CREATION: Er fremtidens vigtigste livsform. (Jeg må her indskyde, at We Love People IKKE har hyret Emilia Van Hauen til at fortælle det til nationalt tv her i dag). Co-creatioan handler først og fremmest om at være sammen om at være kreative. Dette er nøglen til fremtiden. Vi skal leve livet for at ændre verden med vores kreativitet og drømme. Vil skal skabe evolution sammen og det er vores alles ansvar at finde frem til en måde, at ændre verden til det bedre på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar